Kim Jong Un susține că muzica K-Pop este un cancer vicios și un pericol pentru țara sa - Ce riscă cei care ascultă astfel de melodii

Kim Jong Un consideră muzica K-Pop ca fiind un „cancer vicios” și susține că reprezintă un pericol pentru țara sa.

Urmărește-ne peGoogle news
Kim Jong Un susține că muzica K-Pop este un cancer vicios și un pericol pentru țara sa - Ce riscă cei care ascultă astfel de melodii
sursa foto: NewYorkTimes

Comentariile fac parte dintr-o campanie a liderului nord-coreean împotriva acestui gen originar în Coreea de Sud, scrie The New York Times.

Muzica, serialele și filmele sud-coreene se bucură de o popularitate fără precedent în întreaga lume, inclusiv în Coreea de Nord comunistă, unde viața culturală este dictată strict de Kim Jong Un. Însă oamenii reușesc să facă rost de casete, CD-uri și în ultima vreme stick-uri din China, evitând cenzura.

Kim Jong Un încearcă acum să oprească accesul nord-coreenilor la formele de divertisment din Sud, despre care presa de stat de la Phenian a avertizat că riscă să ducă la „prăbușirea Coreei de Nord ca un perete umed”.

Dictatorul a ordonat guvernului să contracareze influențele „antisocialiste” - în special filmele și serialele sud-coreene și muzica K-Pop - care corupt a spus că corupe „ținutele, coafurile, discursurile și comportamentele” tinerilor din Coreea de Nord.

În luna decembrie, regimul de la Phenian a introdus o lege prin care persoanele care sunt prinse că dețin muzică sau filme sud-coreene pot fi condamnate la 15 ani de muncă forțată în lagăr. Anterior, pedeapsa maximă era de 5 ani.