Kim Jong Un este pe moarte - Presa de la Phenian păstrează tăcerea

Presa de la Phenian nu a evocat miercuri starea sănătăţii lui Kim Jong Un, la o zi după specualaţii intense potrivit cărora dictatorul nord-coreean ar fi fost victima unor complicaţii grave, în urma unei operaţii cardiovasculare, relatează Reuters.

Kim Jong Un este pe moarte - Presa de la Phenian păstrează tăcerea

 

Atât agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA, cât şi ziarul Rodong Sinmun, organul oficial de presă al Partidului Muncii din Coreea (unic), au publicat ştiri şi articole obişnuite, iar în unele citează declaraţii vechi sau nedatate ale lui Kim Jong Un despre economie, industria textilă sau dezvoltarea urbană.

Mai multe publicaţii americane şi sud-coreene au dezvăluit marţi că liderul nord-coreean este grav bolnav, informaţii puse la îndoială de cercurile oficiale de la Beijing şi Seul, dar şi în mediul serviciilor americane de informaţii.

Donald Trump s-a arătat sceptic. ”Noi nu ştim dacă aceste informaţii sunt veridice”, a declarat el marţi într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Potrivit preşedinţiei sud-coreene, nicio activitate neobişnuită nu a fost observată în Coreea de Nord.

Zvonuri cu privire la sănătatea lui Kim au fost alimentate de absenţa sa remarcată, la 15 aprilie, la ceremonii cu ocazia marcării a 108 ani de la naşterea bunicului său, Kim Il Sung, fondatorul regimului stalinist.