Kiki Bertens și-a anunțat retragerea din tenis

Olandeza Kiki Bertens (29 de ani, locul 20 WTA) a anunțat că se va retrage din tenis la finalul sezonului 2021.

Urmărește-ne peGoogle news
Kiki Bertens și-a anunțat retragerea din tenis

Veste-șoc în tenisul feminin. Kiki Bertens își va încheia cariera la finalul sezonului 2021.

Bertens și-a anunțat decizia în cadrul unei conferințe de presă din Țările de Jos. Sportiva olandeză a enumerat principalele motive: pauza forțată de anul trecut, luată din pricina COVID-19, și problemele persistente pe care le are la călcâiul lui Ahile.

Ulterior, Bertens a publicat o postare elocventă pe rețelele de socializare. „Vreau să vă transmit tuturor că am decis ca acest an să fie ultimul din cariera mea. Întotdeauna mi-am cerut maximum, dar rezervorul este destul de gol. Echilibrul dintre munca grea pe care o depun în fiecare zi și satisfacția pe care o obțin la finalul zilei nu mai există. 

De asemenea, sunt mai mult decât pregătită pentru capitolul care urmează. Următoarele turnee vor avea loc la Eastbourne, Wimbledon și apoi Jocurile Olimpice. După acestea voi decide dacă voi juca restul sezonului, în funcție de cum se va recupera corpul meu. Voi face totul ca să-mi închei cariera în cel mai bun mod cu putință”, a scris Bertens pe Instagram.

Bertens a oferit completări pentru WTA Insider: „Dacă nu ar fi venit COVID, poate aș fi continuat să joc pentru alți doi sau trei ani, nu am idee. Odată ce iei o pauză și corpul trebuie să se obișnuiască din nou cu efortul, devine dificil. 

Acum mă bucur foarte mult să stau acasă, așa că de ce trebuie să ies din nou pe teren și să mă chinui cu condiția fizică, cu accidentarea și cu felul în care mă simt pe teren, când aș putea sta acasă și să mă bucur de timpul petrecut? A venit timpul pentru un nou capitol, îl aștept cu nerăbdare”.

Gazeta Sporturilor