Jandarmizarea SPP - Generalul Pahonțu a schimbat toți șefii din serviciu

Dezvăluirea recentă din ”Național” cu privire la faptul că până și generalul Marian Hăpău a ajuns ”de bună voie și nesilit de nimeni” la concluzia că, gata, este vremea să se retragă de la conducerea Direcției Generale de Informații a Armatei a avut un efect cel puțin surprinzător asupra generalului Lucian Pahonțu. Cel care, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia Național, prin ”bunăvoința” colonelului Voroneanu Dumitru, după câteva zile de deprimare s-a surescitat brusc, recurgând la bulversarea în doi timpi și trei mișcări a întregii organigrame de conducere a Servicului de Protecție și Pază! Cel pe care îl conduce încă din anul 2005, transformându-l între timp în ”a doua Jandarmerie” a sistemului.

Urmărește-ne peGoogle news
Jandarmizarea SPP - Generalul Pahonțu a schimbat toți șefii din serviciu

Astfel că, probabil nu din cauza pandemiei, ci mai degrabă într-un ultim efort de a își securiza pe persoană fizică un control absolut asupra celor mai influente Secțiuni din cadrul serviciului, generalul Lucian Pahonțu a inițiat și definitivat deja mai multe ”mutări nebune” la vârful SPP! Unele care fie și strict prin repeziciunea halucinantă cu care au fost ”procedurizate” – cu toate că la SPP organizarea concursurilor de avansare chiar că era ultima grijă a lui Pahonțu și până acum! -chiar nu aveau cum să fi făcute strict prin prisma competenței!

Astfel că, în acest moment, la nivelul întregului Serviciu de Protecție și Pază a rămas o singură ”oază”, chiar Secțiunea a 3-a care asigură protecția premierului și a Palatului Victoria, care a scăpat de ”jandarmizarea forțată” inițiată și supervizată personal de generalul Lucian Pahonțu.

Operațiunea Gegea : ”Papa” Densorean a luat Centrul!

Este, de departe, cea mai surprinzătoare operațiune efectuată de către generalul Lucian Pahonțu la conducerea Serviciului de Protecție și Pază! Și asta nu neapărat pentru că Voroneanu ”Cocârț” Dumitru nu pricepe nimic din ea, că doar ”șeful contrainformațiilor” este neputinicios și acum, după atâția ani și înființarea unei noi structuri de contraspionaj în cadrul SSI-ului în fața ”hemoragiei” de informații din ”Național”.

Însă până și inițiați ai serviciului au fost lăsați cu gura deschisă a lui ”El lider maximo” Lucian Pahonțu de a îl transfera pe generalul Eugen Densorean la conducerea Centrului de Pregătire. Mai ales că astfel actualul comandant al Centrului, colonelul Florin Vladu a fost îndepărtat fără prea multe explicații, fiind astfel împins brutal în brațele pensionării anticipate. Iar decizia generalului Pahonțu  a șocat pe toată lumea la Centrul de Pregătire, acolo unde este o ”forfotă” generalizată, ca niciodată, ca niciodată de altfel! Generalul Densorean fiind considerat cel mai sever dintre toți comandanții de diverse structuri din cadrul SPP!

Un comandant extrem de sever și strict, pe care unii îl numesc chiar ”Talibanul”, mai ales după ritmul de lucru impus în timpul vizitei Sfântului Papă în România, dar și a organizării Summit-ului NATO de la Sibiu! Misiuni pe care le-a coordonat fără niciun fel de incident major, ce-i drept! Dar care face cu atât mai surprinzătoare mutarea sa de la conducerea Secțiunii a 2-a la Centrul de Pregătire, la ordinul expres al generalului Pahonțu! De parcă totul ar fi fost făcut special pentru a i se face astfel loc la comanda Secțiunii a 2-a, cea care răspunde de perimetrul Palatului Parlamentului și de securitatea șefilor celor două Camere chiar fostului locțiitor al generalului Densorean!

Pentru că, ei bine, uite că noul comandant al Secțiunii a 2-a a fost numit Dan Gegea!!! Cel care la rândul său îl va avea de acum înainte drept locțiitor pe Bogdan Capotă, venit de la Statul Major! Asta după ce a făcut pe ”team lider”-ul în Libia, după care a fost transferat direct la Statul Major, nefăcând astfel decât să legendeze o dată în plus înalta protecție de care se bucură din chiar partea generalului Lucian Pahonțu. Astfel că, la acest moment, Secțiunea a 2-a din cadrul Serviciului de Protecție și Pază este condusă de Gegea Dan și Capotă Bogdan!

Astfel că în ceea ce privește competența profesională a acestei conduceri, cel mai bine ar fi să se pronunțe chiar sepepiștii care au lucrat cu aceștia și au ajuns acum sub comanda cuplului Gegea – Capotă!

Toți ”ghiulangii”!

Ce-i drept, din păcate se știa deja că la Serviciul de Protecție și Pază nu mai sunt comandanții de altădată… Numai că ”șocul” de după un comandant ca Joița Narcis  ”Rostogol” în chiar fruntea Secțiunii 1 nici nu a apucat să fie bine resimțit, că actuala linie de comandanți, una formată aproape exclusiv din ”ghiulangii” loiali până la extrem pe persoană fizică doar generalului Lucian Pahonțu frizează din nou ”competența” profesională.

Deci, în acest moment, în urma ultimelor ”mutări nebune” ale ”liderului suprem” Lucian Pahonțu, la Secțiunea 1 îl avem pe proaspătul general Răuță Bogdan. La Secțiunea a 2 a, pe Gegea Dan, la Sețiunea a 4 a pe Alexandru Gheorghe, iar în fruntea Intervenției Antiteroriste pe Manea Robert. Cu toții jandarmi trași de generalul Pahonțu după el și puși în fruntea celor mai importante Secțiuni ale SPP-ului. Acolo unde doar Badea Cristian ”Jack” mai rezistă în fruntea Secțiunii a 3 a, deși nu provine din pepinera de jandarmi ai generalului Pahonțu…

Sursa: Național