Israel renunță la obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice închise

Israelul ridică marţi obligaţia purtării măştilor în locuri publice închise, una dintre ultimele măsuri în vigoare în lupta împotriva pandemiei Covid-19.

Urmărește-ne peGoogle news
Israel renunță la obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice închise

”Obligaţia purtării măştii este anulată începând de marţi, 15 iunie”, a anunţat luni într-un comunicat Ministerul israelian al Sănătăţii.

Israelul a relaxat la începutul lui iunie restricţiile sanitare impuse israelienilor, însă menţine măsuri drastice cu privire la persoane care vin străinătate.

Israelul este în continuare închis străinilor, cu excepţia celor care dispun de derogări din motive profesionale sau familiale imperioase.

O carantină de 14 zile - care poate fi abandonată imediat după un rezultat al unui testseriologic care să arate o vaccinare sau o imunitate suficientă - este impusă oricărui călător care intră în Israel.

Israelul a lansat la sfârşitul lui decembrie o vastă campanie de vaccinare, în urma unuiacord cu laboratorul farmaceutic american Pfizer, care i-a livrat milioane de doze în schimbul datelor cu privire la efectul vaccinării în această ţară care dispune de bănci de date medicale digitale ale populaţiei.

Peste cinci dintre cele 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au fost vaccinaţi cu ambele doze de vaccin anticovid.

Peste 839.000 de persoane s-au contaminat cu noul coronavirus de la începutul epidemiei - dintre care trei în ultima zi -, iar 6.428 de oameni au murit din cauza covid-19, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În prezent, 205 israelieni sunt bolnavi de covid-19, dintre care 53 sunt spitalizaţi.