Ionel Dancă: Există varianta prelungirii stării de urgenţă şi după data de 15 mai

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, spune că autorităţile iau în calcul mai multe scenarii, între care inclusiv cel privind prelungirea stării de urgenţă şi după data de 15 mai.

Ionel Dancă: Există varianta prelungirii stării de urgenţă şi după data de 15 mai

 

„Există toate scenariile pe masă. Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă, există scenariul modificării acestei situaţii şi declarării stării de alertă care să permită autorităţilor adoptarea unor măsuri restrictive în continuare, de o amploare mai mică, aşa cum există posibilitatea renunţării la situaţia de urgenţă şi de a derula o campanie de informare amplă la nivelul populaţiei astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităţilor să fie în continuare unul foarte ridicat”, a spus Ionel Dancă la Digi24.

Şeful Cancelariei prim-ministrului a precizat că măsurile vor fi decise doar în urma unei estimări „foarte riguroase” făcute în zilele dinaintea datei de 15 mai.

Ionel Dancă a punctat că zonele care prezintă un risc ridicat cu privire la răspândirea infecţiilor, cum ar fi restaurantele şi mallurile, nu vor fi în prima linie a măsurilor de relaxare.