Iohannis a anunțat o rectificare bugetară extraordinară și amânarea plății ratelor la bănci până la 9 luni

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

Iohannis a anunțat o rectificare bugetară extraordinară și amânarea plății ratelor la bănci până la 9 luni

Principalele declarații ale președintelui:

Am putut să constat că la nivelul guvernului există multe proiecte foarte bune, multă implicare și dorință de a reolva problemele românilor și ale firmelor.

Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Am înțeles că și românii au probleme imense, și firmele au probleme foarte mari.

Criza sanitară se va termina la un moment dat și vrem ca România să fie în situația de a reporni imediat economia.

Două chestiuni aș vrea să spun, două măsuri convenite cu premierul și miniștrii:

Prima: se conturează o rectificarea bugetară extraordinară pe două paliere. E nevoie de alocări mai mari pentru sănătate, e prima prioritate și e nevoie de oameni și de bani.

A doua chestiune se referă la românii care nu mai pot merge la serviciu și e nevoie de bani pentru a veni în sprijinul lor.

Iohannis anunță rectificare bugetară extraordinară pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate și pentru șomaj / Guvernul va da joi OUG pentru amânarea plății ratelor la bănci până la 9 luniA doua măsură mare: guvenrul e pregătit ca mâine să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, dar și pentru firme. La cererea clienților, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni, adică la finalul anului. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni.