Interlopi snopiți în bătaie, după ce au ieșit din izolare și au atacat cu pietre echipajele de poliție

Mai muți români proaspăt reveniți din străinătate, într-o comună din Teleorman, au fost rupți în bătaie de jandarmi, după ce au refuzat să respecte izolarea și i-au atacat cu pietre pe polițiștii veniți să-i tragă la răspundere.

Interlopi snopiți în bătaie, după ce au ieșit din izolare și au atacat cu pietre echipajele de poliție

 

Potrivit unor martori oculari, scandalul, care a avut loc recent într-o comună cu populație majoritară de etnie romă, a izbuncit după ce zeci de persoane, cele mai multe asociate lumii interlope, revenite din zone roșii, cum sunt Italia, Spania și Anglia,  au umplut străzile și magazinele, ca și cum nu ar fi avut nicio restricție. Acești oameni ar fi avut o atitudine agresivă față de restul locuitorilor și puteau fi auziți în timp ce vorbeau, în mod ostentativ, în spaniolă sau italiană. Legat de această situație, a fost chemat șeful de Post, care a venit însoțit inclusiv de polițiști din comunele vecine. Cetățenii nu s-au lăsat, însă, intimidați de oamenii în unifomă și i-au pus imediat pe fugă, cu o ploaie de pietre.

În replică, la scurtă vreme, în comună au intrat mai multe dube ale Ministerului de Interne, din care au coborât câteva zeci de jandarmi, echipați pentru intervenție. 
Aceștia ar fi intervenit în forță, fără niciun avertisment prealabil, iar toate persoanele găsite pe stradă la acel moment ar fi fost snopite în bătaie. „I-au lovit cu bastoanele, dar și cu pumnii și picioarele. Nu am văzut să dea vreo amendă,  dar i-au bătut pe toți cei care nu erau în curte sau în casă”, au mărturisit martorii. Cert este că, după acest incident, în cele mai multe localități din Teleorman, persoanele care au revenit din străinătate ar fi început, dintr-o dată, să respecte măsurile impuse de starea de urgență.