Îndrăgitul solist Dumitru Stroie a murit vineri într-un accident rutier

Un îndrăgit cântăreț a murit, vineri dimineața, într-un teribil accident rutier pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, la kilometrul 129, în zona localității Drăganu-Olteni. Este vorba despre Dumitru Stroie, solist la Junii Jidvei.

Îndrăgitul solist Dumitru Stroie a murit vineri într-un accident rutier

Dumitru Stroie, cunoscutul interpret de muzică populară, s-a stins din viață în dimineța zilei de vineri, 18 decembrie, într-un tragic accident de mașină.

Autoturismul pe care îl conducea a lovit un TIR, vineri dimineața, pe DN 7, în zona localității Drăganu-Olteni, din județul Argeș. Sursele noastre spun că interpretul ar fi ațipit a volan, în timp ce venea dinspre Sibiu la București.

„A fost un suflet bun, un soț devotat, iubitor și mângâietor, un OM bun și respectos atât cu familia sa cât și cu cei din jur.

A cântat dorurile și a păstrat cu sfințenie tradițiile autentice românești. Multă putere Finei noastre Claudia Olariu pentru acestă despărțire nefericită și regretabilă. Rămas bun iubitul nostru Fin!”, a postat artistul Sebastian Stan, nașul de cununie al acestora, pe o rețea de socializare.

Dumitru Stroie a murit într-un accident de mașină

​Dumitru Stroie s-a născut în Jina, o comună din marginimea Sibiului, şi era pasionat de tot ceea ce înseamnă tradiție și obiceiuri, cântec păstoresc, port popular și rețete tradiționale. A făcut parte și din Ansamblul Jidvei România, în care a intrat datorită maestrului dirijor Stelian Stoica. 

Dumitru Stroie a participat și la o serie de festivaluri-concurs de gen din țară, unde a reușit să obțină și câteva premii, după care a început să lucreze la propriile cântece, pentru a-și crea un repertoriu  personal.

Acesta era căsătorit cu o colegă cântăreață, Claudia Olaru, cei doi devenind soț și soție la doar două luni de relaţie. „Ne-a unit Dumnezeu. Nimic nu e întâmplător. Am fost la Mănăstirea Găbud şi m-am rugat să îmi găsesc o fată, să îmi fac o familie cât mai repede. Am văzut-o acolo, iar părintele ne-a făcut cunoştinţă”, ne-a povestit Dumitru, la vremea respectivă.

Dumitru și-a ajutat familia la magazinul de produse bio sibiene, chipul său fiind desenat chiar pe logo-ul firmei. Acolo lucra împreună cu Claudia, soția lui.