Un container blindat de 72 de tone, care deservea un sistem de rachete, a fost furat în Rusia

Un nou caz de furt al echipamentelor militare a avut loc in Federatia Rusa, dupa ce elicele unui distrugator au fost furate chiar de comandantul navei militare, scrie publicatia DefenseRomani.ro.

Urmărește-ne peGoogle news
Un container blindat de 72 de tone, care deservea un sistem de rachete, a fost furat în Rusia

In luna ianuarie, presa a relatat cazul fostului comandant al navei de razboi ruse Bespokoynii care a furat elicele de bronz de 13 tone de la propriul sau distrugator si le-a inlocuit cu unele realizate dintr-un metal mai ieftin.

Dar daca elicele de bronz de 13 tone au fost furate, o unitate militara din Rusia a ridicat stacheta. Un container care deservea sistemelor Pantsir si care cantareste 72 de tone, structura blindata analizand greutatea, e disparut de mai bine de un an. Unitatea containerizata (shelter) poate deservi inclusiv ca centru de comanda-control pentru sistemele rusesti Pantsir.

Acesta a disparut de la o unitate militara din Sankt Petersburg. Iar de mai bine de un an autoritatile ruse nu reusesc sa dea de urma structurii disparute.

Potrivit publicatiei locale Mk St. Petersburg, comandantul unitatii o invinovateste pe Iulia Samokhalova, fostul sef al depozitului in care se afla initial constructia. Un tribunal din Sankt Petersburg a obligat-o pe aceasta din urma sa achite suma de 447.120 de ruble.

Sursa citata spune ca ancheta a stabilit ca unitatea containerizata nu a "disparut" din incinta facilitatii militare. Containerul a fost inchiriat unei firme private, iar cand Armata Rusa a reusit sa obtina permisiunea pentru a inspecta amplasamentul, in luna februarie 2020, acesta nu mai era acolo.

Incidentul aminteste de cazul mai sus mentionat al comandantului rus care a furat elicele propriului distrugator.

Tot in acest context e de semnalat si faptul ca pe data de 19 martie a.c. Judecatoria districtului Oktyabrsky a decis punerea sub arest, pentru doua luni, a directorului general al Centrului de reparatii navale Zvezdochka din Murmansk, acuzat de delapidarea a 45 milioane de ruble (aproximativ 600.000 USD) din fondurile alocate reparatiei portavionului "Amiral Kuznetov".

Ziare.Com