Gafă la Iași: Un banner de promovare a orașului ar conține o clădire din Chișinău

Gafă de proporţii a autorităţilor ieşene, care a montat pe o clădire din centrul oraşului un banner care vrea să promoveze municipiul, dar care ar avea printată o clădire din Chişinău.

Gafă la Iași: Un banner de promovare a orașului ar conține o clădire din Chișinău

Un banner montat pe o clădire de pe bulevardul Independenţei din Iaşi, care vrea să promoveze oraşul, conţine o imagine cu o clădire din Chişinău, susţin unii istorici şi locuitori ai municipiului.

Autorităţile locale contrazic spusele istoricilor şi susţin că respectiva clădire este din Iaşi. 

Fotografia respectivă datează de la începutul secolului al XX-lea şi este preluată de pe o carte poştală care prezintă o vedere generală cu strada Armenească din capitala Republicii Moldova, spun cei pasionaţi de istorie locală. 

„Este vorba despre un proiect sprijinit de Primăria Municipiului Iaşi prin montarea acestui banner. Este vorba despre proiectul «Te Iubesc, Iaşi», realizat în parteneriat cu mai multe organizaţii neguvernamentale, care îşi doresc promovarea Iaşului şi a turismului în Iaşi. Clădirea despre care este vorba este din Iaşi. Vă rog să vizitaţi pietonalul Ştefan cel Mare, vizavi de Banca Naţională a României, unde o să puteţi vedea clădirea care aparţine de Episcopia Romano-Catolică din Iaşi, care a şi fost renovată", a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt la Primăria Iaşi. 

Istoricul ieşean Sorin Iftimi a confirmat faptul că respectiva clădire este din Chişinău, nu din Iaşi, aşa cum susţin reprezentanţii Primăriei. 

„Fotografia este imaginea de pe cartea poştală din Chişinău. Probabil că au fost adunate mai multe imagini de acest gen. Cred că nu le-a fost foarte clară provenienţa imaginii, dar din moment ce pe cartea poştală scrie Chişinău este evident, e clar", a declarat Sorin Iftimi, istoric ieşean.