Fostul șef al Poliției Locale din Oradea, care și-a înjunghiat soția în fața blocului, a fost trimis în judecată - Concluziile expertizei psihiatrice

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kövér, care a încercat să-şi ucidă soţia, a fost trimis în judecată în timp record, la trei săptămâni după atac, expertiza psihiatrică dispusă în caz relevând că are un IQ peste medie şi a avut discernământ când a comis fapta.

Fostul șef al Poliției Locale din Oradea, care și-a înjunghiat soția în fața blocului, a fost trimis în judecată - Concluziile expertizei psihiatrice
sursa foto: EBihoreanul

Paul Kövér a fost trimis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor la nici trei săptămâni de la data când poliţistul local şi-a înjunghiat fosta soţie în faţa unui bloc din Oradea   

Paul Kövér a comis fapta în seara zilei de 10 ianuarie, în faţa unui bloc din Oradea iar înainte de a o ataca, el a ţinut-o pe femeie sechestrată câteva ore într-un apartament.  

Femeia l-a convins într-un târziu să o elibereze, sub pretextul că e de acord să se împace, şi să o însoţească până la apartamentul ei.

Înainte de a pleca, însă, bărbatl a luat un cuţit de bucătărie cu care, apoi, a înjunghiat-o de mai multe ori în momentul în care au ajuns în faţa blocului.  

Criminal şocat

Agresorul a fos găsit câteva ore mai târziu, ascuns într-un bloc în construcţie din zonă, şi a fost arestat preventiv.

Atât în faţa procurorilor, cât şi în faţa instanţei care i-a decis arestarea, el a uzat de dreptul la tăcere, avocatul lui, Răzvan Doseanu, susţinând că ar fi "în stare de şoc".  

În timpul anchetei, Paul Kövér a fost supus unei expertize psihiatrice, care a arătat că are un IQ de 120, deci peste medie, şi că a avut discernământ la momentul comiterii faptei motiv pentru care poate răspunde penal pentru fapta sa.  

Procuroarea Bianca Vulcan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cea care a coordonat ancheta în caz, l-a trimis în judecată, vineri, pe poliţistul local pentru tentativă de omor calificat, încadrare care arată că anchetatorii au găsit probe că acesta a premeditat uciderea fostei sale soţii.

Omorul calificat se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani. Pentru tentativă, limitele pedepselor se reduc la jumătate.