Formaţia Lady Antebellum îşi schimbă numele după 14 ani

Formaţia Lady Antebellum îşi schimbă numele în Lady A. Decizia vine după ce termenul de „antebellum” este asociat cu sclavia din SUA din perioade de dinaintea Războiului Civil. „Regretăm şi suntem jenaţi”, a spus trio-ul american, pe Twitter.

Urmărește-ne peGoogle news
Formaţia Lady Antebellum îşi schimbă numele după 14 ani

Lady Antebellum a decis să-şi schimbe numele în Lady A din cauza faptului că termenul de „antebellum” este asociat perioadei de dinaintea Războiului Civil, atunci când sclavia era o practică acceptată, arată Reuters.

Trio-ul de muzică country a explicat că alegerea numelui a fost făcută acum 14 ani, acesta fiind inspirat de cultura din sudul Statelor Unite, locul unde grupul a fost format.

”Regretăm şi suntem jenaţi că nu am luat în considerare faptul că acest cuvânt se referă la perioada de dinaintea Războiului Civil, care include sclavia. Ne cerem scuze pentru răul pe care acest lucru l-a provocat şi ne cerem scuze faţă de oricine care s-a simţit în pericol, ignorat sau neglijat”, a transmis grupul, pe Twitter.

Membrii trupei au mai spus că au luat decizia după ce au văzut proteste masive din SUA şi după ”reflecţie personală, discuţii, rugăciuni şi multe conversaţii sincere cu unii dintre cei mai apropiaţi prieteni şi colegi de culoare”.

Lady A este un nume folosit de fanii trupei încă de la înfiinţare. Trio-ul din Nashville a câştigat 5 premii Grammy în 2011, printre care şi cel mai important: Piesa anului cu „Need You Know”.