Focar de COVID-19 la Brăila - 50 de angajați ai unei fabrici sunt infectați

50 de angajați ai unei fabrici de cablaje auto din județul Brăila sunt infectați cu COVID-19. Compania este cel mai mare angajator din județ, numărând 3.400 de salariați.

Urmărește-ne peGoogle news
Focar de COVID-19 la Brăila - 50 de angajați ai unei fabrici sunt infectați

”Cel mai mare angajator din Brăila are 50 de angajaţi pozitivi. Cei mai mulţi au ajuns deja în spital, astăzi vor ajunge ultimii. Riscul de la Yazaki nu este doar unul epidemiologic. Trebuie să ţinem cont de impactul economic al unei crize majore care apare acolo, de impactul social, pentru că vorbim de 3.400 de angajaţi, adică 3.400 de familii din tot judeţul”, a declarat prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, miercuri, într-o conferință de presă.

Acesta mai  avertizează că dacă oamenii nu vor lua toate măsurile de protecție necesare, va închide fabrica.

”Fraţilor, apăraţi-vă locurile de muncă, până la urmă! Mai avem o săptămână şi întreaga fabrică intră în concediul de vară de două săptămâni.  Dacă nu vă luaţi măsuri, dacă nu vă protejaţi cei care ştiţi că aţi intrat în contact cu cazuri pozitive, nu staţi acasă, nu anunţaţi Direcţia de Sănătate Publică, vom fi obligaţi să luăm măsura închiderii fabricii! Iar asta are impact economic, social. Nu ştiu, poate investitorul chiar va spune: ‘Am plecat de la Brăila!’. Nu ne permitem să facem treaba asta”.

Compania de cablaje este a doua societate din Brăila care se confruntă cu un număr mare de infectări cu COVID-19. Primul caz s-a înregistrat la o fabrică de confecții cu tradiție, unde aproximativ 500 de angajaţi şi-a suspendat activitatea săptămâna aceasta, după ce 42 de salariaţi au fost confirmaţi cu noul tip de coronavirus.