Focar de COVID-19 de la căminul de bătrâni din Tutova - Un bărbat de 82 de ani a murit

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat în această seară alte cinci decese cauzate de COVID-19, printre acestea numărându-se şi un bătrân de la azilul din Tutova, judeţul Vaslui, unde astăzi au fost confirmate 11 îmbolnăviri în rândul beneficiarilor şi al angajaţilor.

Urmărește-ne peGoogle news
Focar de COVID-19 de la căminul de bătrâni din Tutova - Un bărbat de 82 de ani a murit

 

Bilanţul deceselor provocate de infecţia cu noul coronavirus în România a ajuns la 646 de cazuri. La poziţia 644, raportată de GCS, se află un bărbat de 82 de ani care se afla internat la Căminul de Bătrâni din Tutova, o comună din sudul judeţului Vaslui. 

Potrivit comunicatului oficial, bătrânul a fost testat pentru COVID-19 în data de 25 aprilie, iar rezultatul pozitiv a fost confirmat astăzi, 27 aprilie, dată la care a fost confirmat şi decesul.  

Beneficiarul centrului era cunoscut cu antecedente medicale, având pe lista comorbidităţilor: infarct miocardic sechele, fibrilaţie atrială permanentă , boală renală cronică, insuficienţă cardiacă clasa a III-a NIHA, sechele AVC.

Prima infectare cu noul coronavirus la căminul de bătrâni din Tutova a fost confirmată pe 25 aprilie la o beneficiară a centrului. Bătrâna a fost testată după ce a fost transferată la spitalul din Bârlad cu simptomatologie specifică COVID-19. Testul molecular a confirmat că femeia este infectată cu noul coronavirus. 

Într-o primă etapă, reprezentanţii DSP Vaslui au decis testarea personalului de îngrijire şi a beneficiarilor cazaţi în acelaşi pavilion cu femeia confirmată COVID-19.

Primele rezultate comunicate astăzi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui arată că cinci angajaţi din cadrul căminul şi şase beneficiari (bătrâni cu vârste cuprinse între 75 şi 85 de ani) sunt infectaţi cu noul coronavirus.

În cursul zilei de astăzi, reprezentanţii DSP Vaslui au recoltat probe biologice de la 38 de beneficiari şi restul personalului de îngrijire. 

„Ancheta epidemiologică este în desfăşurare şi starea de sănătate a personalului căminului şi a beneficiarilor este monitorizată în permanenţă de către DSP Vaslui”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Acesta este cel de-al treilea focar de coronavirus înregistrat în judeţul Vaslui. Primul focar a fost confirmat în comunca Gârceni, acolo unde zeci de penticostali au participat la adunări religioasep e ascuns, în plină pandemie de coronavirus. Cel de-al doilea focar a fost confirmat la Secţia TBC a spitalului din Vaslui, acolo unde 15 infirmiere şi asistente au fost confirmate COVID-19.