FIȘIER ATAȘAT: Documentele pe care cetățenii sunt obligați să le prezinte pe perioada restricțiilor pentru combaterea răspândirii COVID-19

Noi restricții au fost anunțate, sâmbătă seara, de Ministerul de Interne, pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus. Printre aceasta la Articolul 5 este prevăzută obligația ca persoanele care circulă în intervalul orar, între orele 22-06 vor trebui să prezinte documente, respectiv o declarație pe proprie răspundere sau o adeverință.

FIȘIER ATAȘAT: Documentele pe care cetățenii sunt obligați să le prezinte pe perioada restricțiilor pentru combaterea răspândirii COVID-19

 

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

APĂSÂND PE ADRESA URMĂTOARE SE POATE DESCĂRCA FIȘIERUL: