Fiecare participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo va primi câte 14 prezervative - Comitetul îndeamnă sportivii să nu le folosească în Japonia

Comitetul Olimpic Internațional a pregătit un stoc de 160.000 de prezervative pentru următoarele jocuri olimpice de la Tokyo. Însă acum Comitetul îndeamnă sportivii să nu folosească prezervative în Japonia. În schimb, organismul sportiv internațional spune că sportivii trebuie să păstreze distanța socială și să evite îmbrățișările și atingerile cu mâna.

Fiecare participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo va primi câte 14 prezervative - Comitetul îndeamnă sportivii să nu le folosească în Japonia

Organizatorii Olimpiadei de la Tokyo au pregătit, ca de obicei, mai mult de 160.000 de prezervative gratuite ce vor fi disponibile în satul olimpic în timpul evenimentelor sportive. Aceasta ar înseamna 14 prezervative la fiecare din cei 11.000 de participanți.

Însă aceste pregătiri au fost făcute înainte de pandemie. Acum, organizatorii le cer sportivilor să evite să se atingă între ei, spunând că prezervativele gratuite sunt parte a unei campanii globale de sănătate.

Marți, Comitetul de Organizare a Olimpiadei de la Tokyo a transmis că speră ca prezervativele să “ajute la conștientizare”.

„Intenția și scopul nostru nu este ca sportivii să folosească prezervativele în Satul Olimpic, ci să contribuim la conștientizare, aceștia putând să le ia înapoi în țările lor”, a scris comitetul într-un comunicat.

Însă motivarea comitetului legată de “conștientizare” este văzută de mulți ca nefiind sinceră.

“Un sportiv care merge acasă și spune «Hei, hai să încercăm prezervativul de la olimpiada din Japonia» nu pare că va crea conștientizare printre oameni privind sexul în siguranță, decât față de partenerul din acea noapte”, a scris Casey Baseel.