Fântână de Cartea Recordurilor în Dubai

Cea mai mare fântână din lume se află în Dubai. Recordul a fost confirmat de reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guinness joi, în contextul în care emiratul încearcă să îşi relanseze turismul, grav afectat de pandemia de coronavirus, informează Agerpres, care citează AFP.

Urmărește-ne peGoogle news
Fântână de Cartea Recordurilor în Dubai

Această construcţie, "Palm Fountain", care ocupă o suprafaţă de 1.335 de metri pătraţi, se află în Palm Jumeirah, o insulă artificială construită în proximitatea ţărmului din Dubai.

"Cartea Recordurilor Guinness se bucură să oficializeze faptul că 'Palm Fountain' a doborât recordul pentru cea mai mare fântână din lume", a anunţat într-un comunicat Shaddy Gaad, directorul comercial al instituţiei. "Această fântână este un exemplu pentru o nouă capodoperă inaugurată în Dubai", a adăugat el.

Numeroşi spectatori, care purtau măşti sanitare şi respectau măsurile adoptate împotriva pandemiei de COVID-19, s-au reunit joi seară pentru a privi această fântână spectaculoasă, ale cărei jeturi de apă îşi schimbă culorile pe ritmuri muzicale.

Dubai, un emirat cu o solidă orientare turistică, a primit peste 16 milioane de vizitatori anul trecut şi miza pe 20 de milioane de turişti în 2020 înainte de a fi grav afectat de pandemia declanşată de noul coronavirus.