Faimoasa stradă din cântecele trupei Beatles, în pericol de a fi redenumită

Urmărește-ne peGoogle news
Faimoasa stradă din cântecele trupei Beatles, în pericol de a fi redenumită

Faimoasă prin melodia ce-i poartă numele prin trupa britanica The Beatles, strada Penny Lane ar putea fi redenumită, dacă se vor confirma legăturile cu numele unui cunoscut negustor de sclavi din secolul 18, a declarat pentru presă un primar din regiunea Liverpool.

Indicatoarele către străduță au fost vandalizate săptămâna trecută, după ce o știre care circula pe internet informa că aceasta ar fi fost numită după James Penny, negustor de sclavi și vehement oponent al abolirii sclaviei in Anglia.

După ce au fost pedepsiți cei care au vanalizat însemnele stradale, primarul Steve Rotheram a recunoscut că aceste indicatoare vor fi schimbate și numele străzii schimbat, dacă se vor dovedi legăturile denumirii cu numele negustorului.

“Trebuie investigat dacă strada a fost numită după James Penny, iar dacă asta se va adeveri, Penny Lane ar putea fi în pericol de a fi redenumită”, a declarat acesta pentru Sky News.

Contrar recentelor declarații, originea denumii Penny Lane se credea ca se află în taxa de drum, care era plătită cu mărunțiș (pennies).

John Lennon și Paul McCartney au scris melodia Penny Lane, ca un tribut pentru o amintire dragă din copilărie: Penny Lane era locul în care zăboveau în drumul lor către și de la școală.

Dl Rotheram a declarat că pentru moment nu există nicio dovadă că strada a fost numită după James Penny.

Semne, precum și monumente și statui au fost distruse sau eliminate, cu precădere în Statele Unite, însă și în țări din Europa, în urma mișcării Viețile Negrilor Contează.

Oficiali din Bristol au înlăturat însemnele Colston Hall, după ce s-a dovedit că denumirea fost aleasă în cinstea lui Edward Colston, un alt negustor de sclavi celebru.