Esenţă de vanilie obținută din PET-uri uzate, cu ajutorul unor bacterii

Cercetătorii au reuşit transformarea unor recipiente din PET, plasticul cel mai des folosit pentru ambalaje, în esenţă de vanilie, folosindu-se de nişte bacterii modificate genetic.

Urmărește-ne peGoogle news
Esenţă de vanilie obținută din PET-uri uzate, cu ajutorul unor bacterii
Astfel, microbii al căror cod genetic a fost modificat au descompus polimerii din PET şi au produs vanilină, un produs foarte utilizat  în industria alimentară şi cosmetică, industria farmaceutică, a produselor de curăţare şi a erbicidelor. Cererea globală pentru vanilină este în creştere.
 
Reciclarea ambalajelor din plastic în acest mod ar putea face procesul mult mai atractiv şi eficient. Materialele plastice îşi pierd aproximativ 95% din valoare după o singură utilizare.  

Astfel, microbii al căror cod genetic a fost modificat au descompus polimerii din PET şi au produs vanilină, un produs foarte utilizat în industria alimentară şi cosmetică, industria farmaceutică, a produselor de curăţare şi a erbicidelor. Cererea globală pentru vanilină este în creştere. Reciclarea ambalajelor din plastic în acest mod ar putea face procesul mult mai atractiv şi eficient. Materialele plastice îşi pierd aproximativ 95% din valoare după o singură utilizare.