Efectele neașteptate ale epidemiei de coronavirus. În Italia, la mare căutare nu este hârtia igienică, ci o carte

Informații ieșite din tipare, legate de epidemia de coronavirus. În Italia, cel mai mare focar european de COVID-19, au explodat vânzările romanului Ciuma de Albert Camus. Subiectul cărții este o epidemie fictivă care duce la izolarea unui oraș din Algeria, în 1940.

Urmărește-ne peGoogle news
Efectele neașteptate ale epidemiei de coronavirus. În Italia, la mare căutare nu este hârtia igienică, ci o carte

Volumul a ajuns pe locurile trei, respectiv cinci, în topurile a două mari librării online italiene. Iar editorii săi spun că vânzările au crescut în întreaga lume.

În SUA, Donald Trump și-a donat salariul pe ultimele trei luni către Departamentul Sănătății, ca să ajute la combaterea noului virus. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a publicat o fotografie a unui cec în valoare de 100.000 de dolari, semnat de președintele american.

În Australia, hârtia igienică a fost raționalizată, deoarece oamenii s-au speriat de epidemie și au început să facă stocuri. În tot acest timp, autoritățile din Iran eliberează temporar 54.000 de deținuți, ca să nu ia noul coronavirus în închisoare.

Peste 91.000 de oameni au fost infectaţi cu coronavirus la nivel mondial, dintre care peste 80.000 de cazuri s-au înregistrat în China continentală. Tot aici s-au înregistrat şi majoritatea deceselor, 2.946, iar alţi 166 de oameni au murit în afara statului asiatic.