După ce un președinte a plecat cu banii de chirie, PNȚCD Brașov a rămas fără sediu

După mulţi ani în care a funcţionat în clădirea din Piaţa George Enescu nr. 2, Partidul Naţional Ţărănesc – Creştin Democrat (PNŢ-CD) a fost evacuat. Clădirea este în proprietate Municipiului Braşov şi este administrată de SC Rial SRL (firmă aflată în subordinea Consiliului Local Braşov).

După ce un președinte a plecat cu banii de chirie, PNȚCD Brașov a rămas fără sediu

Evacuarea s-a făcut după aproape trei ani de procese. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, partidul a acumulat de-a lungul anilor datorii la plata chiriei de aproximativ 20.000 de lei. 
Aceasta nu este singurul motiv pentru care a fost făcută evacuarea. Surse din Primăria Braşov au precizat că PNŢ-CD nu a respectat clauzele contractului încheiat cu RIAL şi a subînchiriat unele dintre spaţiile din sediu. Mai exact, unul dintre „chiriaşii chiriaşului” era Teatrul Particular Braşov, care plătea lunar o chirie către PNŢ-CD. În sediul din Piaţa George Enescu, PNŢ-CD a subînchiriat spaţii şi unor restaurante din zonă, acestea folosind încăperile pentru depozitarea unor produse.
Nici Teatrul Particular Braşov, nici unităţile de alimentaţie publică care foloseau spaţii din imobilul din Piaţa George Enescu nu aveau contrate încheiate cu RIAL Braşov. Practic, evacuarea a vizat PNŢ-CD, iar „chiriaşii” acestuia au fost „victime colaterale”, scrie bzb.ro.
Conform Primăriei Braşov, PNŢ-CD nu avea voie să subînchirieze spaţii în imobilul închiriat de la RIAL.

Totuși, țărăniștii brașoveni strânseseră banii de chirie în urmă cu trei ani, atunci când președintele de atunci, Vasile Bran, le-a cerut membrilor să facă o chetă pentru a strânge jumătate din datorie, restul urmând să fie completat din bugetul fostului deputat. „E normal să pun eu jumătate, pentru că eu sunt președinte”, povestesc țărăniștii că ar fi spus Vasile Bran.

După ce aceștia au reușit să strângă jumătate din cei 1.500 de lei, aceasta fiind valoarea debitului în acel moment, Vasile Bran ar fi încasat banii membrilor și s-ar fi făcut nevăzut.