Dumitru Coarnă, despre cazul bărbatului care a murit la Pitești: „Nu cred că se impune arestarea poliţistului“

Fost lider SNPPC, deputatul Dumitru Coarnă a vorbit despre tragedia de la Piteşti, unde un bărbat a murit asfixiat ca urmare a intervenţiei poliţiştilor. Liderul poliţiştilor admite că existau şi alte metode de a soluţiona intervenţia, dar nu crede că omul legii ar trebui să fie arestat preventiv.

Dumitru Coarnă, despre cazul bărbatului care a murit la Pitești: „Nu cred că se impune arestarea poliţistului“

„Nu cred că se impune arestarea preventivă. Vorbim de culpă fără prevedere totuşi. Sunt atâţia care au omorât cu maşina 3-4-5 oameni şi au fost condamnaţi cu suspendare”, a precizat Dumitru Coarnă, la România TV.

„Sigur că această profesie (n.a. - de poliţist) implică şi un risc. Nu oricine are zilnic riscul profesional pe care îl au poliţiştii. Sigur că trebuie lucrat fiecare caz, trebuie învăţat câte ceva şi să ieşim în practică. Lipsa de pregătire este clară şi spun de mult timp acest lucru. Trebuie să recunoaştem şi să fim obiectivi. Eu cred că existau şi alte posibilităţi pentru rezolvarea acelei situaţii”, a precizat Coarnă, care a adăugat că se configurează premizele unei cercetări penale pentru ucidere din culpă iar justiţia va avea ultimul cuvânt.

 Dumitru Coarnă a subliniat că se observă lipsa de pregătire cu care se confruntă oamenii legii şi a adăugat că justiţia se va pronunţa cu privire la acest caz.