Dr. Adina Alberts: De ce termometrele din magazine arată eronat temperatura

Odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, autoritățile române au spus că populația este obligată să poarte măști de protecție în spațiile închise, iar la intrarea în astfel de locuri românilor le va fi luată temperatura.

Urmărește-ne peGoogle news
Dr. Adina Alberts: De ce termometrele din magazine arată eronat temperatura

Această decizie a autorităților a fost aspru criticată de români, aceștia afirmând în număr mare că nu este normal să fie „scanați” la intrarea în magazine sau saloane de înfrumusețare. Chiar dacă toți cei care contestă această decizie au fost foarte vocali, guvernanții nu au renunțat la idee, iar acum, înainte de a intra în anumite clădiri, ne este luată temperatura.

Din păcate, pe internet au apărut în ultimele zile foarte multe informații potrivit cărora termometrele folosite la intrarea în magazine nu arată corect temperatura, iar specialiștii afirmă că acest lucru este normal, deoarece termometrele cu infraroșu sunt folosite, de obicei, în alt scop, nu pentru a-I scana pe oamenii care nu au temperatură.

Potrivit experților, aceste termometre au fost create pentru detecta febra, astfel că ele funcționează foarte bine dacă o persoană are o temperatură de peste 37,3 grade, iar în cazul în care temperatura este mai mică, aparatul poate da erori. Așa se face că multe persoane au avut după ce au fost scanate, potrivit termometrelor cu infraroșu, temperaturi cuprinse între 30 și 35 de grade!

De partea celor care afirmă că degeaba se ia temperatura la intrarea în magazine este și doctorul Adina Alberts, soția afaceristului și politicianului Viorel Catarmă, care a încercat să se infecteze singur cu noul coronavirus.

Doctorul a afirmat că nu ar fi niciodată de acord ca propriului ei copil să-i fie luată temperatura la intrarea într-un magazin, mai ales că starea febrilă ar putea avea alte cauze, nu COVID-19: „Dacă ți se ia temperatura în acest mod, de 10 ori pe zi, vreo câteva sute de zile la rând, nu mai e chiar un nimic. O pastilă de paracetamol sau aspirină va scădea o eventuală temperatură mai mare, către valori normale, în 15-20 minute. Plus că starea febrilă ar putea avea atâtea alte cauze, altele decât COVID-19. Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar împiedica pe un bolnav febril, altceva decât lipsa de chef, să ia un paracetamol și să iasă la shopping, dacă așa ar vrea mușchiul lui?”.

Iată mai jos mesajul întreg postat de Adina Alberts: