Două tipuri de ADN au fost găsite în mașina omului de afaceri Ioan Crișan, asasinat în urmă cu o săptămână la Arad

Anchetatorii asasinatului din urmă cu o săptămână de la Arad, când Ioan Crişan a fost ucis în explozia maşinii sale, au descoperit două tipuri de ADN pe explozibilul din autovehiculul omului de afaceri.

Două tipuri de ADN au fost găsite în mașina omului de afaceri Ioan Crișan, asasinat în urmă cu o săptămână la Arad

Una din mostrele ADN este a victimei, iar anchetatorii încearcă acum să identifice persoana căreia îi aparţine cea de-a doua mostră, în condiţiile în care aceasta nu figurează în baza de date a poliţiei, potrivit informaţiilor Digi24.

Oamenii legii aşteaptă şi finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a stabili tipul explozibil folosit. Pentru a-l prinde pe cel care a pus la cale asasinatul, poliţiştii colaborează cu anchetatori din alte state europene, deoarece comanda este posibil să fi venit din afara României.

Omul de afaceri Ioan Crişan a murit sâmbătă, 29 mai, după ce maşina pe care o conducea a explodat.

Identitatea omului de afaceri a fost confirmată la necropsia care arată că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer.

Luni, 31 mai, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crişan şi-a pierdut viaţa, în categoria omurului cu premeditare.

Potrivit anchetatorilor, una dintre ipotezele asasinatului este că acesta ar fi avut loc la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.