Doi polițiști de frontieră din Bihor au fost ridicaţi de DGA pentru fapte de corupție

Doi poliţişti de frontieră din Borş au fost ridicaţi, marţi, de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bihor, direct din Punctul de frontieră, într-o anchetă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care vizează fapte de corupţie.

 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cei doi subofiţeri sunt anchetaţi pentru că au pretins şi primit bani de la mai multe persoane care s-au întors din Germania înainte de Sărbătorile Pascale, atestând în schimbul sumelor că aceştia sunt şoferi de TIR şi, în acest fel, aceştia să nu intre în carantină, ci doar în izolare la domiciliu.

Conform ordonanţelor militare, conducătorii autovehiculelor de transport marfă nu intră în carantină, ci în izolare, după ce se întorc din curse. Conform aceloraşi surse, "taxa" percepută de poliţiştii de frontieră era de 50 euro/persoană.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Ciprian Şuta, a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, că cei doi poliţişti au fost conduşi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Bihor, unde în prezent sunt audiaţi de un procuror. "Vom reveni cu informaţii detaliate în momentul în care acestea vor fi disponibile", a declarat Şuta.