Doi militari din Sibiu au murit după ce s-au infectat cu COVID-19 - Recomandările medicilor

COVID-19 nu alege și seceră tot mai multe vieți. Doi militari de la Academia Forțelor terestre de la Sibiu, de 40, respectiv 46 de ani, au fost răpuși de această boală, la o zi distanță, iar apropiații sunt șocați.

Doi militari din Sibiu au murit după ce s-au infectat cu COVID-19 - Recomandările medicilor

Cei doi își verificau sănătatea, așa cum prevăd regulile profesiei, și erau în plină putere când s-au infectat. Moartea lor este încă o dovadă ca boala poate afecta pe oricine. Iar medicii vorbesc despre sechele grave care pot apărea și la câteva săptămâni de la vindecare. Din această cauză, recomandă investigații medicale amănunțite.

Caporalul Emanoil Radu Voicu s-a stins la Spitalul Militar din Sibiu, la doar 40 de ani. Prietenii spun că era un om extrem de optimist. Cu o zi înainte, s-a stins şi maistrul militar Aurelian Ion Irimia. Avea 46 de ani. “Un bun camarad, dedicat familiei și atent la nevoile celor din jur, o persoană senină și echilibrată”, aşa şi-l amintesc colegii.

Bărbatul a murit la Spitalul Colentina din Bucureşti, unde fusese transferat. Cei doi s-au infectat în urmă cu câteva săptămâni şi au luptat din răsputeri cu boala. În ciuda eforturilor medicilor, nu au putut fi salvaţi.

Pandemia de coronavirus aduce doliu în tot mai multe case din România. 172 de morţi sunt doar la ultima raportare, iar asta face că numărul total al deceselor să se apropie de 11 mii. În unităţile sanitare rămân internaţi peste 13 mii de oameni şi pentru a doua zi consecutiv, în secţiile de terapie intensivă sunt 1.226 de bolnavi.