Doi bărbați au murit după ce mașina Tesla pe care o testau, condusă de pilotul automat, a intrat într-un copac și a luat foc

Două persoane și-au pierdut viața sâmbătă, 17 aprilie, într-un accident cu o mașină Tesla produs lângă Houston, Texas. Potrivit rapoartelor poliției din comitatul Harris, pilotul automat a pierdut controlul autoturismului într-o curbă, a izbit un copac și a luat foc. Bărbații, de 59 și 69 de ani, testau un model S Saturday din 2019, scrie site-ul postului ABC 7.

Doi bărbați au murit după ce mașina Tesla pe care o testau, condusă de pilotul automat, a intrat într-un copac și a luat foc

Salvatorii, chemați la fața locului de un apel care anunța un incendiu într-o pădure, au găsit bărbații încarcerați, fără viață. O persoană se afla pe scaunul pasagerului din față, iar cealaltă era în spate.

Nu există niciun indiciu că cineva se afla pe scaunul șoferului, ceea ce a determinat polițiștii să concluzioneze că mașina se afla pe pilot automat.

„Nimeni nu stătea la volanul acestui vehicul, a transmis purtătorul de cuvânt al poliției, Mark Herman. Suntem 99,9% siguri de asta”.

Mașina mergea cu viteză mare, când a negociat greșit o curbă, a derapat, a intrat într-o pădurice, unde s-a izbit de un copac și a luat foc.

Pompierii au avut nevoie de aproape patru ore și mai mult de 121.000 de litri de apă pentru a stinge flăcările.

În ultimele luni, în SUA au existat mai multe accidente care au implicat vehicule Tesla.

Producătorul auto chiar avertizează pe site-ul său web: „Pilotul automat și capacitatea completă de conducere automată sunt destinate utilizării cu un șofer atent, gata să preia controlul în orice moment”.

Pilotul automat nu face mașina autonomă, dar face conducerea mai sigură, explică cei de la Tesla.