De ce nu trebuie niciodată să-ți faci ceai cu apă clocotită

Martin Isark, un degustator profesionist de alimente și băuturi, a dezvăluit cea mai frecventă greșeală pe care o facem cu toții atunci când pregătim o banală ceașcă de ceai - și este atât de ușor de remediat.

Urmărește-ne peGoogle news
De ce nu trebuie niciodată să-ți faci ceai cu apă clocotită

Deși cantitatea de zahăr și, uneori chiar lapte, variază de la o persoană la alta, cu toții avem tendința de a urma aceeași metodă, fierberea apei și pregătirea cănii cu un pliculeț de ceai fiind primii pași.

Când apa este suficient de fierbinte, o turnăm în cană și așteptăm cu răbdare să se infuzeze - patru până la cinci minute.

Strângem ușor plicul de ceai de partea laterală a canii și adăugăm cât de mult zahăr (și lapte) dorim.

Dar, potrivit lui Martin Isark, un degustator profesionist de alimente și băuturi, cu toții procedăm greșit - inclusiv cunoscătorii de ceai.

Martin spune că nu ar trebui să folosim niciodată apă clocotită pentru a pregăti ceaiul, deoarece aceasta o va face să aibă un gust „nu mai bun decât apa de varză”.

În schimb, el spune că ar trebui să lăsăm apa să se răcească până la 80 de grade.

El a explicat publicației Daily Mail că apa clocotită a fost folosită inițial atunci când trebuia să ne convingem că apa era sigură de băut.

„Este timpul să dezființăm mitul conform căruia ar trebui să folosim apă clocotită pentru pregătirea ceaiului.

„Apa prea fierbinte va ucide nuanțele dorite ale ceaiului și tot ce vă rămâne este o aromă puternică de tanin uscat, astringent.

"Fierbând prea mult apa și scufundând plicurile de ceai prea mult timp, frunzele de ceai nu au gust mai bun decât apa de varză", a concluzionat acesta.

Laptele și zahărul ar trebui adăugate ca și ultim pas în pregătirea ceaiului.