Cu lupul printre pensionari, la coada de la poștă - Un lup s-a plimbat o zi întreagă pe ulițele unui sat din Republica Moldova

La un moment dat s-a așezat chiar și la coadă, la poștă, unde a stat în rând cu pensionarii. Într-un final, animalul sălbatic a fost prins, iar acum este evaluată starea sa fizică.

Urmărește-ne peGoogle news

Primăria satului Dănceni, raionul Ialoveni (centrul țării, în apropierea Chișinăului -n.r.), a fost apelată marți de către mai mulți săteni care au observat un lup care se plimba nestingherit pe ulițele satului.

„El de fapt a fost și la poștă a stat de rând cu bătrânii care așteptau pensia, la umbră sub o bancă, cu toții au fost drăguți cu lupul, nebănuind probabil că ar prezenta vreun pericol, ulterior s-a îndreptat spre școală, am înțeles că s-a întâlnit cu mai mulți copii prin sat, Slavă Domnului că nu a pățit nimeni nimic”, a scris primarul satului, Victoria Butuc-Guranda, pe pagina sa de Facebook.

Spre seara zilei de ieri, lupul a fost găsit undeva în apropierea unui lac, acolo unde a „înhațat” o găină, după cum povestește edilul.

„Spre seară a fost surprins de niște tineri pe malul lacului, până când a înhățat o găină de la baza de odihnă din preajmă, iar Lilian, proprietarul de dragul găinii a înșfăcat lupul de gât. Curajos gest și aplaudabil. Am sunat la poliție și la instituțiile de resort, au zis să-l izolăm până dimineață, este în siguranță, găina i-a fost oferită drept cină, au avut grijă să-i de-a și apă, sperăm să fie cuminte până dimineață”, mai scrie Victoria Butuc-Guranda.

Ea a stabilit că lupul scăpase de un „mini-zoo” improvizat de un localnic, paznicul confirmând că lupul fugise de acolo.

Lupul Dany a fost prins, miercuri, de către autoritățile competente.

Este rănit și obosit, a fost transportat la mini zoo de unde a evadat, va fi examinat de un medic veterinar! Urmează să fie desfășurată o anchetă, să fie verificate toate actele de proprietate asupra animalului, condițiile de detenție etc. de către Inspectoratul de Poliție Ialoveni și Agenția de Mediu”, mai precizat primarul Victoria Butuc-Guranda.