Cristian Ghinea - În cazul pensiilor militarilor și polițiștilor există o „nedreptate“ care trebuie corectată

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că magistrații nu ar trebui să beneficieze de pensii speciale și că nu s-a ajuns încă la un consens în coaliție pe acest subiect.

Urmărește-ne peGoogle news
Cristian Ghinea - În cazul pensiilor militarilor și polițiștilor există o „nedreptate“ care trebuie corectată

„Am curajul să spun că nu cred că magistraţii trebuie să aibă pensie specială. Magistraţii oricum au avut salarii mari. Atenţie, eu nu spun că toată lumea trebuie să aibă pensie egală, eu spun aşa, în funcţie de cât ai avut salariul trebuie să ai şi pensie”, a spus Cristian Ghinea, duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv.

Cristian Ghinea a explicat că și în cazul militarilor există „o nedreptate” care trebuie corectată.

„Dacă vă uitaţi la categoria militarilor sau categoria poliţiştilor şi acolo există nedreptate între pensia medie, între pensia cu care a ieşit un sergent din poliţie, când erau încă ofiţeri şi cu pensia cu care a ieşit un general din poliţie, care şi-a dat o pensie specială şi-a mărit salariul în ultimele şase luni şi a ieşit la pensie cu salariul ăla. Asta este genul de nedreptate care nu trebuie să mai existe”, a detaliat Cristian Ghinea.

Ministrul Ghinea a precizat că în coaliție nu s-a ajuns încă la un acord în privința pensiilor speciale, dar că partidele componente se vor înțelege până la urmă.

„Au fost discuţii în coaliţie pe toate pensiile speciale. Nu ne-am înţeles pe subiectul ăsta încă, dar o să ne înţelegem (…) Daţi-mi voie să nu ies cu această discuţie public până când încă mai există şanse de a ne înţelege în coaliţie”, a spus Cristian Ghinea, întrebat dacă cei care opun sunt din PNL sau din USR PLUS.

Ghinea a mai spus că în Planul Național de Redresare și Reziliență se precizează că va exista o lege care să rezolve problema pensiilor speciale.

G4Media