Condamnarea pe numele lui Cristian Pomohaci, pentru evaziune fiscală, se transformă în amendă

Fostul preot si cantaret Cristian Pomohaci este oficial primul beneficiar al legii care ii scapa pe evazionisti de inchisoare daca achita prejudiciul.

Urmărește-ne peGoogle news
Condamnarea pe numele lui Cristian Pomohaci, pentru evaziune fiscală, se transformă în amendă

Condamnarea la un an de inchisoare cu suspendare a fost transformata in amenda. Fostul preot trebuie sa plateasca suma de 40.000 de lei.

In octombrie 2020, Pomohaci a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare. Acesta a dat inapoi si prejudiciul de 28.000 de euro calculat de procurori. Si-a recunoscut si vina si a avut parte de o pedeapsa mai blanda. De asemenea, acesta trebuia sa presteze si 90 de ore de munca in folosul comunitatii.

Pomohaci a inchiriat cele 11 proprietati detinute si declarat la ANAF venituri mai mici decat cele obtinute in realitate. Condamnarea a fost transformata intr-o amenda de 40.000 de lei zilele trecute de Tribunalul Mures. Decizia poate fi contestata.

"Constata intervenirea legii penale mai favorabile raportat cu pedeapsa de 1 an inchisoare cu suspendare, aplicata petentului condamnat pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata. Dispune inlocuirea pedepse aplicate petentului condamnat cu aplicarea unei pedepse constand in 200 de zile de amenda reprezentand 200 lei/zi, respectiv 40.000 de lei amenda pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata", se arata in hotararea Tribunalului Mures.