CMBSU impune noi restricții în București începând cu noaptea de duminică spre luni

Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a reunit, duminică, pentru a adopta măsuri, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mie.

CMBSU impune noi restricții în București începând cu noaptea de duminică spre luni

Astfel, începând cu noaptea de duminică (7 martie) spre luni (8 martie), de la orele 00:00, intră în vigoare mai multe restricții, printre care și închiderea restaurantelor.

În ședința CMBSU s-a discutat impunerea de restricţii pentru majoritatea domeniilor – HoReCa, spectacole, cinematografe şi săli de jocuri.

Rata de infectare în Bucureşti a fost, sâmbătă, de 3,12 la mie, după ce în ultimle 2 zile s-au confirmat peste 900 de cazuri de infectare. Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 906 cazuri, iar vineri 927.

Rata de infectare a trecut de 3 la mie încă de vineri, când era 3,05 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit autorităţilor, în Capitală s-au înregistrat şi cele mai multe dintre cazurile de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie, dar şi unul dintre cele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană depistate în România.

Municipiul Bucureşti a ieşit din scenariul roşu în 25 ianuarie.

Cursuri cu prezenţă fizică pentru până la jumătate dintre elevii claselor terminale

 Preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi până la jumătate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi cei din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal vor merge la cursuri, a decis Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), în şedinţa de duminică, în contextul în care incidenţa COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori în Capitală.