Ciocolata - Elixirul Fericirii

Te-ai gândit vreodată că este posibil să te bucuri de ciocolată în orice moment al zilei și să nu te îngrași?

Urmărește-ne peGoogle news
Ciocolata - Elixirul Fericirii

Nimic mai simplu. În loc să o mănânci ori de câte ori ești supărată, tristă sau pur și simplu bucuroasă pentru că ai găsit rochia preferată la reduceri, folosește-o pentru a îndepărta celulita care-ți dă atâtea bătăi de cap.

Ciocolata sau elixirul fericirii este antioxidantul care reduce formarea radicalilor liberi. În plus, încetinește procesul de îmbătrânire. Ea are o influență foarte mare asupra sistemului vascular, activează circulația limfatică, tonifică pielea și reduce celulita. Toate acestea, pe lângă faptul arhicunoscut că eliberează endorfine, hormonii fericirii, și îți creează o stare de bine greu de egalat. Atunci când vrei să slăbești, ultimul lucru pe care l-ai dori să-l mănânci ar fi ciocolata. Dar, din fericire, s-au descoperit tratamente corporale pe bază de ciocolată. Vitaminele și minerale precum fier, calciu și zinc intră în piele, o hidratează  și o netezesc.

Adio celulită cu elixirul fericirii !

Numeri lunile până când va trebui să treci „proba“ costumului de baie.  Cel de anul trecut deja nu-ți mai face cu ochiul, iar modelul în vogă sezonul acesta descoperă mai mult decât ți-ai dori în acest moment? Ei bine, avem o soluție care te va încânta: împachetările cu ciocolată. 
Dar ce te faci când timpul nu-ți permite să petreci câteva ore de relaxare la spa? 
Îți poți prepara chiar la tine acasă o mască de ciocolată.

Înainte de a începe procesul de împachetare propriu-zis, trebuie să-ți exfoliezi pielea. Îndepărtând celulele moarte, beneficiile ciocolatei vor fi și mai vizibile. Topește o tabletă mare (de preferat neagră, cu conținut mare de cacao) 
într-un vas până când obții o pastă fluidă. După ce a ajuns la o temperatură suportabilă pentru piele, aplic-o începând de la picioare, cu ajutorul unei pensule late. Oprește-te în zona gâtului și lasă ciocolata să acționeze timp 
de 15 minute. Pentru a eficientiza acțiunea ciocolatei, învelește 
zonele cu celulită în folie alimentară. Astfel, pielea transpiră 
mai repede, efectele elixirului amărui fiind vizibile într-un 
timp mai scurt.

Știai?

Cacaua era folosită de aborigeni drept aliment cu cel puțin 1.000 de ani înainte de descoperirea Americii. Columb însă nu i-a dat foarte multă impor­­tanță.

Arborele de cacao crește în zonele calde ale globului, în țări precum Indonezia, Ghana, Brazilia, Ecuador sau Columbia.

Cei mai mari consumatori europeni sunt elvețienii, cu 11,7 kg/locuitor, fiind urmați de nemți și britanici. Cea mai sănătoasă ciocolată este cea neagră, care conține 20 de grame de cacao într-o tabletă de 100. Ciocolata albă nu este de fapt ciocolată, pentru că nu este fabricată din cacao, ci din lapte praf.