Cel puțin 13 morți și 70 de răniți după ce o linie suspendată a metroului din Ciudad de Mexico s-a prăbușit

Cel putin 13 persoane au murit si 70 au fost ranite dupa ce o bucata din structura caii de rulare a metroului din Ciudad de Mexico s-a prabusit luni seara, 3 mai.

Cel puțin 13 morți și 70 de răniți după ce o linie suspendată a metroului din Ciudad de Mexico s-a prăbușit

Ministerul pentru Managementul Riscurilor si Protectiei Civile a confirmat pe Twitter bilantul provizoriu al deceselor si al ranilor in incidentul care a avut loc in jurul orei 22.00, in apropierea statiei Olivos, din estul capitalei mexicane, anunta bbc.com.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere postate pe retelele de socializare ilustreaza exact momentul in care structura uriasa de beton se prabuseste peste vagoanele de metrou.

Salvatorii au sosit la scurt timp si au deschis usile vagoanelor pentru a incerca sa scoata victimele.

Seful guvernului din Ciudad de Mexico, Claudia Sheinbaum, a scris pe Twitter ca fortele de interventie se afla la fata locului pentru a da primul ajutor. "Lucreaza pompieri, personal de securitate publica. Mai multe spitale asigura interventia", a scris Sheinbaum.

Metroul capitalei mexicane transporta aproximativ 6 milioane de persoane zilnic, ceea ce il face unul dintre cele mai aglomerate din lume.