Cei doi polițiști arestați în cazul morții bărbatului din Pitești au fost plasați în arest la domiciliu

Curtea de Apel Pitești a decis ca cei doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte, să fie eliberați și plasați în arest la domiciliu. Decizia este definitivă.

Cei doi polițiști arestați în cazul morții bărbatului din Pitești au fost plasați în arest la domiciliu

Cei doi polițiști au fost arestați preventiv pe 19 aprilie, însă decizia instanței a fost atacată de aceștia, iar joi, Curtea de Apel Pitești a decis ca măsura să fie înlocuită cu arestul la domiciliu, scrie publicația locală ePitești.ro.

Ei au interdicție să comunice între ei, precum și cu rudele victimei, dar și cu martorii intervenției brutale din fața autogării de Sud din Pitești.

Cei doi sunt acuzați de purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte în urma intervenției din 16 aprilie. În același dosar sunt cercetați și doi jandarmi.

Incidentul șocant a avut loc vineri, 16 aprilie, în fața Autogării de Sud din Pitești. Un bărbat în vârstă de 63 de ani refuzase inițial se inițial să iasă de pe o terasă unde izbucnise un incendiu și se certa cu oamenii legii, când a fost dat cu capul de pământ de unul dintre aceștia. Alți doi agenți s-au urcat cu picioarele pe el.

La puțin timp, bărbatul a intrat în stop-cardiorespirator și a murit. Potrivit medicilor legiști, moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere.