Cât încasa polițistul interlopilor pentru că-i acoperea pe traficanții de droguri din cluburi

Polițistul antidrog despre care procurorii DIICOT au dovedit că ajunsese mâna dreaptă a celui mai mare traficant de droguri din România ajunsese să câștige, lunar, în jur de 100.000 de euro. Anchetatorii susțin că există probe potrivit cărora comisarul Robert Badea controla traficul de droguri din marile cluburi bucureștene.

Urmărește-ne peGoogle news
Cât încasa polițistul interlopilor pentru că-i acoperea pe traficanții de droguri din cluburi

La ceva mai bine de o săptămână de la arestarea comisarul Robert Badea, fost ofițer antidrog, ies la suprafață noi detalii legate de modul în care acesta lucra alături de cel mai periculos traficant român.

Conform anchetatorilor care au realizat probatoriul în dosarul ce privește gruparea coordonată de Marian Cristian Bejan, polițistul Badea ar fi avut un rol extrem de important în economia afacerii cu droguri. În schimb, el ajungea să câștige, lunar, sume amețitoare, pe care mulți români care își câștigă traiul în mod cinstit, nu le pot strânge într-o viață întreagă.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2015, Bejan s-a apucat de traficul de cocaină și a început să vizeze piața de desfacere din cluburile bucureștene. După o tentativă de omor, care a urmărit înlăturarea unui bărbat ce se ocupa de paza mai multor cluburi, acesta a reușit să-l impună în locul victimei pe un anume Cătălin Chioru, considerat de procurorii antimafia drept șeful așa numitei grupări a „Bodyguarzilor”. Alături de Chioru, în fruntea grupării se afla încă de atunci și ofițerul de poliție Robert Badea, care, în scurt timp, avea să ajungă mâna dreaptă a traficantului Bejan.

După ce a ajuns să controleze paza și să creeze așa numite „zone libere”, cum le-au numit anchetatorii, Marian Bejan a început o colaborare cu unii membri ai grupărilor Caran, Cămătaru, Corduneanu, Pian, Duduianu, Rinu, dar și alte clanuri mai mici. Conform sursei citate, începând cu anul 2017, Bejan a început, spun anchetatorii, să lucreze cu Badea, în mod direct.

Badea dirija personal vânzările de stupefiante din cluburile pe care le păzea

Imediat după ce a demarat colaborarea cu polițistul antidrog, Marian Bejan „a început să obțină sume impresionante de bani din traficul de droguri, întrucât, cu ajutorul polițistului sus-menționat a avut acces pe piața neagră din cluburile de noapte. Aceasta întrucât numitul Badea Robert-Cristian și numitul C.R.zis C.C. (n.r. Cătălin Chioru) erau liderii bodyguarzilor din cluburile respective, iar prin intermediul acestora se realiza distribuția drogurilor”, au mai arătat procurorii.

Conform anchetatorilor, rolul principal în ce privește traficul de cocaină era al lui Badea, care „știa tot ce se întâmpla și nu se distribuia niciun gram de stupefiante fără acordul lui”. Din probele pe care le-au strâns în legătură cu gruparea condusă de Bejan, procurorii au ajuns la concluzia că ofițerul de poliție Robert-Cristian Badea „a obținut din vânzarea cocainei un venit lunar de aproximativ 100.000 de euro”.

Sursa: Gândul