Cârnați gătiți la lavă, după erupția unui vulcan din Islanda

Un grup de cercetători care studiază erupţia vulcanului de pe Muntele Fagradalsfjall s-a bucurat din plin de fenomenul natural, punând pe lavă câţiva cârnaţi pe care apoi i-au mâncat.

Cârnați gătiți la lavă, după erupția unui vulcan din Islanda

Vulcanul de pe Muntele Fagradalsfjall, situat la 40 de kilometri de capitala Reykjavik, capitala Islandei, a erupt vineri, după mai bine de 800 de ani.

Erupţia a avut loc după 40.000 de cutremure, care au început din 24 februarie.

Curioşi de acest fenomen unic în viaţă, mii de islandezi s-au grăbit spre vulcan, cu toate că autorităţile au izolat zona. Imaginile surprinse de ei sunt de-a dreptul spectaculoase.

Şi un grup de cercetători s-a bucurat din plin, consumând cârnaţi fripţi pe lavă, scrie BBC.

„Îţi taie respiraţia. Miroase destul de urât. Pentru mine sunt surprinzătoare culorile, portocaliul este mult mai intens decât mă aşteptam”, a declarat pentru BBC Ulvar Kari Johannsson, un inginer cu 21 de ani de experienţă în domeniul său de activitate.

La cinci zile de la erupţie, lava continuă să curgă din vulcan. Potrivit specialiştilor islandezi, nu se ştie cât timp va mai dura erupţia.

Cutremurele din Peninsula Reykjanes, unde este situat vulcanul, s-au rărit între timp.

Luni s-au înregistrat doar 60 de cutremure, cel mai mic număr de mişcări telurice pentru o zi de când a început fenomenul.

Autorităţile islandeze au solicitat populaţiei să urmărească erupţia în siguranţă de acasă, prin intermediul unei difuzări live.