Cântărețul de manele Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare cu executare pentru o melodie

Cântăreţul de manele Dani Mocanu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru incitare la ură şi discriminare într-unul dintre videoclipurile sale, cu mesaj dur împotriva femeilor.

Urmărește-ne peGoogle news
Cântărețul de manele Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare cu executare pentru o melodie

Dani Mocanu a fost condamnat joi, de către Judecătoria Piteşti, la şase luni de închisoare cu executare pentru infracţiunea de incitare la ură sau discriminare, cauza fiind melodia „Curwa”. Decizia nu este definitivă.

Nu în ultimul rând, instanţa obligă YouTube să înlăture videoclipul melodiei, precum şi toate videoclipurile conexe. Manelistul a fost trimis în judecată în luna ianuarie anul trecut.  

„În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, arătau procurorii.

În iulie 2019, o melodie cântată de Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor.

Piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei „Curwa“ sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine“, au explicat reclamanţii, informează G4media.