Canalul Suez și blestemul lui Ramses al II-lea - Legătura dintre temutul faraon și tragediile din Egipt

O serie de evenimente dezastruoase din Egipt, inclusiv haosul creat în canalul Suez și accidentul de tren care a ucis 32 de persoane, sunt explicate prin blestemul unui celebru faraon.

Urmărește-ne peGoogle news
Canalul Suez și blestemul lui Ramses al II-lea - Legătura dintre temutul faraon și tragediile din Egipt

În ultima săptămână, mai multe nenorociri au lovit Egiptul - toate de când s-a anunțat că 22 de mumii vor fi transferate într-un muzeu nou, printre acestea aflându-se și rămășițele lui Ramses al II-lea, considerat cel mai puternic faraon. 

La scurt timp după știrea transferului, o navă s-a înțepenit în canalul Suez, blocând o rută majoră, în ambele direcții, pentru aproape o săptămână. 

Apoi, vinerea trecută, 32 de persoane au fost ucise și alte zeci rănite când două trenuri de pasageri au intrat în coliziune, în Tahta, Egipt.

Ca un joc al sorții, în ziua următoare, o clădire de apartamente s-a prăbușit în Cairo, provocând moartea a 18 persoane. 

Este motivul pentru care mulți utilizatori de social cred că este vorba de un blestem antic, scris pe mormântul lui Tutankamon: ”Moartea va veni pe aripi grăbite pentru cei care vor deranja pacea regelui”, scrie Arab News.

Fanii de pe internet s-au grăbit să preia legenda și să afirme că transferul planificat este de vină pentru dezastrele din ultima vreme.

Blestemul ar aduce ghinion, boală și chiar moartea oricui îi trece prin cap să deranjeze mumiile Egiptului antic.

”Am sentimentul că toate aceste catastrofe care s-au întâmplat în ultimele zile au drept cauza mutarea programată pentru 3 aprilie”, a scris cineva pe Twitter. 

”Destinație finală 2021... Blestemul faraonului”.

Renumitul egiptolog Zahi Hawass contrazice însă zvonurile, spunând că ”nu există un blestem al faraonului”.

Acesta a explicat la postul TV Al-Arabiya că moartea arheologilor care au descoperit mormintele antice s-a datorat microbilor și nu unei legende antice.

Hawass a mai spus că procesiunea de transferare a mumiilor va fi ”cea mai mare publicitate pentru Egipt”.

22 dintre mumiile regale vor fi transportate dintr-un muzeu din Tahrir Square în Muzeul Național al civilizației egiptene.