Bateriile bazate pe combustibil nuclear ar putea ajunge și în telefonul tău

Un startup susține că dezvoltă o tehnologie a bateriilor alimentate cu mici bucăți de deșeuri nucleare.

Urmărește-ne peGoogle news
Bateriile bazate pe combustibil nuclear ar putea ajunge și în telefonul tău

Startup-ul susține că o serie de teste făcute în Laboratorul Național Lawrence Livermore și la Universitatea Cambridge arată că bateria gestionează deja o încărcare de 40%. Când tehnologia va evolua, cercetătorii speră ca bateriile să dureze între un deceniu și 28.000 de ani – o descoperire extraordinară de energie care, dacă s-ar întâmpla, ar putea revoluționa totul, de la transportul electric la electronicele personale.

O analiză detaliată în New Atlas listează o serie de caracteristici incredibile ale NDB. Bateriile nano-diamant degajă mai puține radiații decât corpul uman, potrivit companiei, ar fi în siguranță în accidente de mașini și ar putea costa mai puțin decât o baterie cu litiu-ion. Celulele ar putea fi realizate sub orice formă, inclusiv cele iconice precum AA.

Dacă nu știi cum funcționează o baterie cu nano-diamant, privește clipul următor:

„Gândiți-vă la un iPhone”, a declarat pentru New Atlas purtătorul de cuvânt al companiei, Neel Naicker.

„Cu o baterie de aceeași dimensiune, aceasta ar încărca bateria de la zero până la complet, de cinci ori pe oră. Imaginează-ți asta. Imaginează-ți o lume în care nu ar trebui să îți încarci bateria la telefon deloc toată ziua. Acum imaginați-vă pentru o săptămână, pentru o lună… Ce zici de zeci de ani? Asta sperăm că putem face cu această tehnologie”, a explicat acesta.

Pe scurt, ar fi o idee extraordinară, însă greu de imaginat. Dar dacă ceea ce spun executanții companiei chiar e verosimil, ar putea fi un gamechanger. „Deci, dacă vorbești despre vehicule electrice, bateria noastră ar putea funcționa timp de aproximativ 90 de ani fără a fi necesară reîncărcarea”, a declarat Nima Golsharifi, directorul general al NDB, pentru New Atlas, într-o transcriere extinsă a interviului.