Bărbatul evadat din penitenciarul Ploieşti fură din case cu sute de poliţişti şi zeci de câini pe urmele lui

Onorel Lupu, bărbatul care a evadat în data de 18 aprilie, din secţia exterioară ”Movila Vulpii” a Penitenciarului din Ploieşti pare imposibil de prins. A dat din nou câteva spargeri, de data aceasta în comuna Podenii Noi, de unde a reuşit să fure mâncare.

Bărbatul evadat din penitenciarul Ploieşti fură din case cu sute de poliţişti şi zeci de câini pe urmele lui

Oamenii din zonă sunt terorizaţi şi aşteaptă ca poliţiştii să-l prindă pe cel care nu-I lasă să doarmă de mai bine de două săptămâni.

Satul Matiţa, comuna Păcureţi, satul Valea Dulce, comuna Podenii Noi, şi satul Măgura, comuna Şoimari sunt localităţile pe unde a treuct Onorel Lupu în ultimele două săptămâni. Tot de aici a şi furat de prin casele oamenilor tot ceea ce i-a ieşit în cale. Caută în special mâncare, dar din Podenii Noi a reuşit să fure inclusiv un portofel în care se afalu 200 de lei.

Până în data de 5 mai 2020, la Poliţia din Vălenii de Munte sunt cinci sesizări venite din partea localnicilor care au anunţat furturile. Hoţul este clar Onorel, pentru că poliţiştii i-au găsit amprentele.  Se pare că furturi sunt mai multe, cel puţin nouă, doar că oamenii n-au mai anunţat poliţia, paguba fiind mică. În plus într-una dintre casele de unde a furat nu mai locuieşte nimeni de ani buni. De aici a furat pături vechi pentru a-şi face adăpost undeva în pădure.

Ultima lovitură a dat-o în noaptea de duminică spre luni în comuna Podenii Noi. A fost chiar surprins de către porprietarul casei în timp ce încerca să fure. A fugit şi de data aceasta fără urmă, deşi un echipaj de poliţie era în imediata apropiere.

Poliţiştii i-au făcut traseul pe unde circulă Onorel. Nu se ştie exact deocamdată cu ce a ajuns din Ploieşti până la Matiţa, distanţa fiind de peste 30 de kilometri. Din satul Matiţa, unde a zăbovit aproximativ o săptămână, a ajuns pe jos, urmând firul apei Lopatna, până în Valea Dulce din comuna Podenii Noi. Distanţa este de aproximativ 6 kilometri. Urmele pe unde a mers au fost descoperite de către poliţiştii care îl caută, dar acum totul a fost şters  de ploiele din ultimele zile.

Pentru că a fost încolţit de către localnici şi de către poliţişti, Onorel a plecat din Matiţa. Acum se ascunde în zona Şoimari-Podenii Noi. Şi aici este zonă plină de vegetaţie, iar pădurea pare să-I fie adăpost. Nu sunt urme deocamdată că s-ar ascunde în casele părăsite.

Marţi, 5 mai, Onorel a fost căutat din nou cu zeci de poliţişti şi câini de urmă special antrenaţi aduşi de la Bucureşti. Din nou fără rezultat.

Onorel Lupu a fost condamnat în 2018 la trei ani de închisoare pentru furt. Mai are pe rolul instanţei penale a Judecătoriei din Vălenii de Munte încă un dosar în care este acuzat de lipsire de libertate. Ar fi forţat o fetiţă de 13 ani să meargă cu el. Potrivit oamenilor din satul Matiţa, care îl cunosc de mic, Onorel ar fi evadat din închisoare cu gândul să se răzbune pe fratele său care i-ar fi furat iubita cât timp el a fost încarcerat. Deocamdată nu sunt probe în acest sens, iar Onorel nu a acţionat cu violenţă până acum.