Bărbatul care l-a lovit cu o cârjă în cap pe Gelu Voican Voiculescu a fost condamnat

Judecătoria Sectorului 1 a anunțat, miercuri, sentința în cazul bărbatului care, în decembrie 2019, l-a lovit cu o cârjă în cap pe Gelu Voican Voiculescu, una dintre figurile importante ale Revoluției din 1989.

Urmărește-ne peGoogle news
Bărbatul care l-a lovit cu o cârjă în cap pe Gelu Voican Voiculescu a fost condamnat

Astfel, el a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, însă instanța a dis să amâne aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Conform portalului Tribunalului București, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să respecte mai multe măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti la datele fixate de acesta, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile și să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, el nu are voie să comunice cu victima infracţiunii, Gelu-Voican Voiculescu, şi nu are voie să se apropie de acesta la o distanţă mai mică de 20 de metri.

Mai trebuie precizat faptul că Gelu Voican nu s-a constituit parte civilă în cursul procesului penal.

Ce s-a întâmplat în decembrie 2019

În 21 decembrie 2019, Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, două dintre figurile principale ale momentului decembrie 1989 din România, au fost huiduiți în Piața Universității, la troița dedicată memoriei eroilor Revoluției.

Un grup de manifestanți veniți special sâmbătă în Piața Universității pentru a marca 30 de ani de la izbucnirea Revoluției din 1989 în București, au răbufnit când l-au văzut în mijlocul lor pe Gelu Voican Voiculescu.

Este dintre puținii cercetați în dosarul Revoluției, care au ajuns să fie și trimiși în judecată pentru crime împotriva umanității.

Mai mult decât atât, Gelu Voican Voiculescu a fost atacat de un protestatar, care l-a lovit cu o cârjă de aluminiu peste cap, rănindu-l ușor pe fostul lider al FSN.

De asemenea, el a fost fugărit până când a urcat într-un autoturism și a plecat din Piața Universității.