BANI dați JANDARMILOR pentu a ieși din carantină: „Povesteau la telefon cum e în carantină, în timp ce adunau scoici“

Un localnic care lucrează la o terasă din Mamaia a surprins oameni plimbându-se pe plaja din dreptul hotelului Flora, unde este un centru de carantină pentru românii veniţi din diaspora.

BANI dați JANDARMILOR pentu a ieși din carantină: „Povesteau la telefon cum e în carantină, în timp ce adunau scoici“

Cei doi bărbaţi erau în papuci, adunau scoici şi vorbeau tare la telefon, cu accent moldovenesc, povestind despre starea lor din carantină. Ei nu s-au sfiit să spună celor de la telefon că au putut ieşi la aer dând bani jandarmilor din dispozitivul de pază. „Vorbeau tare, fără să se sinchisească şi se lăudau cu ce fac ei. În timp ce lumea stă închisă în case, alţii se plimbă pe malul mării, deşi ar trebui să stea izolaţi“, a remarcat persoana care i-a fotografiat. 

Din relatările altor carantinaţi, suma pentru care s-ar putea ieşi afară este de 20 euro/persoană.

„Adevărul“ a trimis fotografia Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, care asigură supravegherea acestor spaţii, solicitând clarificări privind respectarea regimului de carantină impus de Statul român pe timp de pandemie. Jandarmeria a transmis că va face verificări şi va comunica rezultatul cercetărilor.

Rezidenţii de la Flora, aduşi din Italia, au încasat deja 33 sancţiuni pentru încălcarea restricţiilor. Ei au ieşit din camere stând unul sau mai mulţi în spaţiile comune, în balcoanele de la capătul holului, fumând, conversând, cu măştile ţinute la bărbie.

Imagini cu „turiştii“ de la Flora comportându-se ca în tabără au fost realizate de la bun început de constănţeni aflaţi cu treabă în zonă. Sesizată, Jandarmeria a făcut controale inopinate, la diferite ore, constatând lejeritatea cu care oamenii tratau carantina. Cuantumul amenzilor date în acea primă tranşă (când sancţiunile erau mai mici) a fost de 8.000 lei.

La ora actuală, Hotelul Flora din Mamaia este supravegheat de patrule de jandarmi în faţa şi în spatele hotelului, de angajaţii proprii şi de echipe DSP. 

Turiştii „italieni“ de la Flora, din prima serie de carantină Sursa Ionuţ Trandafir