Apple a lansat o nouă actualizare, iOS 13.5 - Când ai masca pe față se cere automat accesul prin parolă

Apple a lansat iOS 13.5 cu două noi funcţii care sunt rezultatul direct al pandemiei de coronavirus. Una dintre ele oferă posibilitatea de a debloca telefonul, prin Face ID, şi cu masca de protecţie pe faţă.

Urmărește-ne peGoogle news
Apple a lansat o nouă actualizare, iOS 13.5 - Când ai masca pe față se cere automat accesul prin parolă

În versiunile mai vechi de iOS, cine purta mască de protecţie şi încerca să acceseze telefonul prin recunoaştere facială trebuia să aştepte câteva secunde până când telefonul iPhone încerca să identifice trăsăturile faciale pentru ca abia apoi utilizatorul să introducă parola, potrivit The Verge.

În iOS 13.5, accesul la parolă este imediat, chiar dacă posesorul telefonului poartă masca. Camera frontală identifică astfel imediat faţa utilizatorului.

Aceasta nu este singura funcţie nouă din noul update. Apple şi Google introduc o opţiune ce va notifica utilizatorii despre proximitatea de cei care ar putea fi infectaţi cu coronavirus, printr-un sistem de tracking. Sistemul este compatibil cu aplicaţiile de la autorităţile din sănătate publică, însă momentan este inactiv.

Actualizarea software va permite, de asemenea, dezactivarea funcţiei în apelurile Group FaceTime care modifică automat dimensiunea ferestrei participante atunci când oamenii vorbesc.