Alcoolemie record - A băut alcool chiar şi în faţa poliţiştilor

Un şofer de 61 de ani din localitatea Grădinari, judeţul Caraş-Severin, a fost depistat, joi, de poliţişti, cu o alcoolemie de 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit unor surse locale, bărbatul a băut alcool chiar în faţa poliţiştilor.

Alcoolemie record - A băut alcool chiar şi în faţa poliţiştilor

Bărbatul de 61 de ani a fost oprit, joi, de poliţiştii din Oraviţa pe Drumul Judeţean 581, în localitatea Grădinari. Acesta conducea o maşină, iar oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost unul surprinzător: 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Poliţişti de la Poliţia Oraşului Oraviţa au oprit pentru control pe DJ 581, în localitatea Grădinari, un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, acesta emanând miros puternic de alcool, la testarea cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că autoturismul figura radiat din circulaţie şi bărbatul în cauză avea dreptul de a conduce anulat”, anunţă reprezentanţii IPJ Caraş-Severin.

Bărbatul a fost condus de poliţişti la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Caraş-Severin, bărbatul este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.