Al Pacino împlinește astăzi 80 de ani

Al Pacino împlinește astăzi, 25 aprilie, vârsta de 80 de ani. Actorul este considerat de critici unul dintre cei mai talentați actori.

Al Pacino împlinește astăzi 80 de ani

 

„Kramer vs Kramer”, „Nașul”, „Serpico”, „După-amiază de câine”, „Scarface” ori „Parfum de femeie” sunt doar câteva dintre personajele celebre pe care le-a interpretat actorul Al Pacino care împlinește astăzi, 25 aprilie, 80 de ani.

Al Pacino s-a născut în Bronx într-o familie italo-americană, care s-a destrămat când el avea doi ani.

Actorul nu s-a însurat niciodată, dar este tată de trei copii – o fetiță și doi gemeni, pe care îi are cu Jan Tarrant și Beverly DAngelo.

Pasionat doar de cursuri de teatru, actorul nu a fost foarte atras de școală, iar în primii ani de actorie, a obținut foarte greu câte un rol în piese de teatru obscure.

Norocul lui Al Pacino a fost Francis Ford Coppola, care l-a descoperit și, în 1972, regretatul regizor l-a distribuit în rolul lui Michael Corleone, un pariu pentru care regizorul a riscat să fie înlocuit de producători.

Când filmul a fost lansat, a avut un succes imens, iar toată lumea a admirat rolul lui Al Pacino, care a fost chiar nominalizat la Oscar pentru „cel mai bun actor în rol secundar”.

Astfel, peste noapte, Pacino s-a transformat într-un star internațional, cunoscut în toate colțurile lumi.