Administrațiile locale pot monta echipamentele de supraveghere video fără costuri suplimentare pentru deținătorii stâlpilor

O modificare importantă a trecut azi de Camera Deputaților. Pentru că este camera decizională, modificarea a devenit lege care merge acum spre promulgare la președintele României. Deși pare o modificare minoră, ea are un impact major mai ales pentru primării care până acum pentru a monta echipamente video de monitorizare (CCTV) trebuiau să plătească costuri suplimentare pentru deținătorii stâlpilor. Inițiativa i-a aparținut deputatului social-democrat, Andrei Pop.

Urmărește-ne peGoogle news
Administrațiile locale pot monta echipamentele de supraveghere video fără costuri suplimentare pentru deținătorii stâlpilor

Dacă legea va fi promulgată și va intra în vigoare aceste costuri suplimentare plătite proprietarilor stâlpilor vor fi eliminate De menționat că aproape în totalitate acești stâlpi au fost cumpărați și montați pe cheltuiala administrațiilor locale care apoi i-au cedat total sau parțial către actualii deținători.

În cuvântul său în fața colegilor din parlament, deputatul Andrei Pop, a arătat utilitatea modificării aduse:

”Este o modificare mică, dar foarte importantă pentru administrațiile locale.

Unitățile administrativ-teritoriale vor avea dreptul de a monta echipamente video de supraveghere fără alte costuri către operatorul de iluminat public. Reducem birocrația, înlăturăm costuri și aducem o reparație morală pentru că știm foarte bine că această infrastructură co-asociată a fost co-finanțată sau finanțată sau cedată de administrațiile locale. Sistemele de supraveghere video înseamnă mai multă securitate pentru cetățeni.

Sper că legea să fie promulgată repede pentru ca atât aleșii în funcție cât și cei care vor fi confirmați sau aleși la scrutinul electoral următor să implementeze astfel de proiecte pentru siguranța cetățenilor.”, a declarat el în plenul Camerei Deputaților.