A murit Luigi Simoni, unul dintre cei mai mari antrenori italieni

Lumea fotbalului este în doliu, Luigi Simoni, unul dintre cei mai mari antrenori ai Italiei, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 81 de ani, anunță La Gazzetta dello Sport. Vestea tristă vine pentru fanii interiști chiar la zece ani de la câștigarea Ligii Campionilor de către „i nerazzurri”.

A murit Luigi Simoni, unul dintre cei mai mari antrenori italieni

În urmă cu un an, Gigi Simoni a suferit un atac cerebral, după care nu a reușit să se recupereze, iar în luna martie a părăsit spitalul pentru a fi tratat la domiciliu, cu scopul de a evita infectarea cu coronavirus. În cursul zilei de ieri starea sa de sănătate s-a înrăutățit și a fost transportat la un spital din Pisa, medicii nereușind să-l stabilizeze.

Ca jucător a evoluat în principal pentru Genoa, Torino și Brescia, fiind mijlocaș ofensiv. În cariera de antrenor, a stat pe banca mai multor formații din Serie A și Serie B, între care Lazio, Napoli, Inter și Torino.

Luigi Simoni a câștigat Cupa UEFA cu Inter

Gigi Simoni este recunoscut pe plan mondial ca fiind unul dintre cei mai mari antrenori italieni, cea mai mare performanță a sa a fost câștigarea Cupei UEFA cu Internazionale Milano, în sezonul 1997-1998, după finala italiană cu Lazio.

De asemenea, Simoni a reușit numai puțin de șapte promovări din eșalonul secund în Serie A cu mai multe formații, în cariera sa de 35 de ani ca tehnician.

„Ne-a părăsit astăzi, 22 mai. O dată nu întâmplătoare, cea mai interistă dată dintre toate. De Gigi Simoni ne vom aminti și ne va lipsi totul. Felul lui de a fi domn, mai presus de toate. Un mod de viață, viață și fotbal, niciodată prea mult. Fotbalul său a fost: umil, dar funcțional, capabil să fructifice la maximum ce avea la dispoziție. Salut Gigi, ne vei lipsi”, a fost mesajul lui Inter pentru unul dintre cei mai iubiți și respectați antrenori ai Italiei.