A murit jurnalistul Alexei Revenco

Jurnalistul Alexei Revenco, de la Radio Moldova, s-a stins din viaţă în această dimineaţă, 11 ianuarie. Colectivul Companiei Teleradio Moldova a transmis un mesaj de condoleanţe, transmite IPN.

Urmărește-ne peGoogle news
A murit jurnalistul Alexei Revenco

„Zi de zi, cei de la ştiri citim statistica oamenilor decedaţi de COVID-19. Taţi, mame, surori şi fraţi, copii – persoane pe care nu le-am văzut niciodată. E dureros, dar parcă nu ne afectează până în momentul când vedem în comunicat un nume cunoscut. Astăzi, cu durere în suflet, vă anunţăm ca unul din colegii noştri face parte din aceste cifre groaznice. Marele Om de Radio Alexei Revenco s-a stins din viaţă astăzi, 11 ianuarie, la ora 06.00 dimineaţa”, scrie trm.md.

Viaţa lui Alexei Revenco a fost legată de existenţa radioului public naţional, devenind una din vocile importante în peisajul media. A fost un om de excepţie, un perfecţionist care s-a documentat îndelung pentru fiecare prezenţă în spaţiul public, contribuind la creşterea audienţei şi a prestigiului postului public Radio Moldova. Ultimii peste 40 de ani din viaţă, Alexei Revenco i-a dedicat activităţii de la Radio Moldova, iar pe lângă aceasta, crainicul a prezentat numeroase festivităţi oficiale şi cultural-artistice.

„Radio Moldova este tinereţea mea frumoasă şi zbuciumată”, afirma Alexei Revenco.

„În cei peste 43 de ani am muncit cu mândrie şi pasiune, fiind conştient de faptul că un prezentator este responsabil de efortul unei echipe întregi de jurnalişti”, mai spunea jurnalistul într-un interviu.

În 2007, lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de Maestru în Artă, iar în 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualităţi Radio.